filmovi online sa prevodom

In the Land of Blood and Honey (2011)

Zana Marjanović, Goran Kostić, Rade Šerbedžija, Nikola Djuričko....


bool(false)
Cena članarine je ~ 1 (jedan) evro **(u zavisnosi od zemlje) i traje 30 dana.

Izvor: openload.coSmešten u ratu u Bosni koji je zahvatio balkanski region 90-ih godina, In the Land of Blood and Honey je priča o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), dvoje ljudi sa različitih strana u brutalnom etničkom konfliktu...

Danijel je vojnik sa srpske strane, a Ajla je Bosanka zarobljena u kampu koji on nadgleda. Oni su se poznavali i pre rata, ali, dok oružani konflikt oduzima živote na obe strane, njihov odnos postaje mračniji, njihovi motivi i povezanost jedno s drugim nejasni, a njihove odanosti neodređene...

Komentari (3)
ooIIoo  22.11.2015

Prvo, odmah da naglasim: jebe mi se za rat i Srbe i Hrvate i Bosance! ko vas jebe sve kad niste znali bolje. I pokenjam se na sve odgovorne ko god da su i bilo čije nacionalnosti!

Ja sam rodom Srbin, ali mi ne pada na pamet da sebe stavljam u isti koš sa bilo kime. Ako su neki Srbi, a jesu puno njih, ubijali ljude, mrzeli život i doveli da naše podneblje bude ovakvo jadno, bedno, zaostalo i zatucano, ni u kom slučaju sebe ne vidim u istom okviru sa tim osobama, pa samim tim me NE tangira i ne uzbudjuje ni trunku priča ovog filma.

Drugo, sam film, iz mog nepristrasnog ugla, čisto filmski- smešan.

Naivan prikaz rata u kome je po nekom ustaljenom okviru mora istih filmova, morala da bude jedna figura koja je baš zla toliko da je slepa od mržnje i koja gledaocima ne ostavlja ni trunku sumnje (Šerbedžija), jedna zbunjena, dezorijentisana i koja bi u drugim okolnostima bilo andjeo sa neba (Kostić), treća čista duša i žrtva koja igra na tankoj liniji emocija (Zana Marijanović), dok je sve i sam rat, pretočeno u njihovu "ličnu dramu". E ta "drama" je problem, jer je nerealna, sto puta vidjena, i jebeno dosadna.

Moja ocena 2 od 5..

korisnik  2.4.2013

Dakle,jedno veliko,dosadno sranje od filma !!! Ne preporucujem nikome !!!

Dina  23.3.2013

Film je očajan; mislila sam ta je to propaganda onih koji su označeni u filmu kao isključivi krivci za rat, ali nije. Svi koji smo živjeli i voljeli u Yugi, znamo da je veza, a naročito fatalna ljubav između slikarice i milicajca bila gotovo nemoguća. Tu je prva greška. Istina, film je snimljen za zapadno tržište, ali u njemu nema ljubavne priče. Skrpljen je od nekoliko bitnih detalja iz remek djela kinematografije, koji su vjerovatno formirali režiserkin profil: prepoznajem tu elemente „Noćnog portira“ u temi i liku Ajle, pa manijačke manire i stil Ralfa Fajnsa iz „Šindlerove liste“ kroz lik Danijela, a general Vukojević bi mogao biti neko od crvenoarmejaca iz npr. „Dr. Živaga“. Atmosfera je apokaliptična kao nakon atomskog udara u „Dan poslije“, a iskreno, fali još pokoji skalp iz bilo kojeg filma o divljem zapadu.
Glumci su očajni. Rade se folira; Kostić je anemičan do apsurda, a Zana, šteta što je prvi put vidim u ovom filmu, jer ona može i bolje od ovog. Mislim da nikom nije napravila g-đa Džoli dobro, što se pokazalo kasnije i po reakcijama za film kompetemtnih, a sebe je definitivno kao režisera pokopala. Žali bože potrošenih 2 sata mog vremena.