filmovi online sa prevodom

Baraka (1992)

Režija: Ron Fricke

POŠTOVANI KORISNICI ZBOG GAŠENJA NAJVEĆEG SVETSKOG SERVERA, VEĆI BROJ VIDEA TRENUTNO NIJE U FUNKCIJI!

U NAREDNIM DANIMA ĆE SE RADITI NA TRAJNOM REŠAVANJU NASTALOG PROBLEMA!


Ocenite video:

Izvor: openload.coKo smo mi? Šta tražimo ovde? Šta radimo ovde? Šta radimo jedni drugima? Šta radimo bićima i stvarima oko sebe? Dokle možemo ovako? Da li treba samo da slegnemo ramenima i uživamo u komforu koji imamo ili da učinimo nešto?

Baraka je izuzetan film. U njemu nema dijaloga, nema radnje, nema pucanja, ljubavne drame, glumaca, zapleta i raspleta. Umesto svega toga, videćete prekrasne pejzaže, život gradova, sveta mesta, rituale, lica, životinje, primere uništavanja zemlje i ljudske vrste.

Baraka je stara arapska (sufi) reč koja označava blagoslov ili suština života. Film sobom nosi oba značenja.

Kroz vrhunske snimke načinjene na 152 lokacije u 24 zemlje na 6 kontinenata, Ron Frik i Mark Madžidson su, uz muziku Majkla Sternsa, film priča o životu - jedinstvenoj pojavi koju mi Zemljani imamo privilegiju da iskusimo, kao i svemu što činimo da se izborimo sa onim što život sobom nosi: tradicije i moderno doba, priroda i tehnologija, mir i rat, dostojanstvo i pad, briga i uništavanje, život i smrt.

Govoreći o filmu, Frik je istakao da je Baraka trebalo da bude 'putovanje kojim ponovo otkrivamo prirodu, istoriju, ljudski duh i, konačno, carstvo beskonačnosti'.

Poruka filma je da su sve stvari na Zemlji medjusobno povezane i da moramo brinuti o svemu ako želimo da i dalje nastanjujemo naše majušno parče Svemira.

TRAILER: