filmovi online sa prevodom

Dollhouse

Izbor za one koji traže nešto originalno i drugačije od standardnih televizijskih hitova, nešto što gledaoca može da navede na razmišljanje.

Glavna junakinja, Eho (Echo), jedna je od osoba koje su zbog želje da izbegnu teške zatvorske kazne ili potrebe da zaborave neku traumu, potpisale ugovor da na pet godina pripadaju korporaciji "Rosum" (Rossum). Tamo im naučnici brišu pamćenje, da bi im zatim ugrađivali sećanja i osobine ličnosti preuzete od nekog drugog.

Ljudi tako postaju "lutke" ili "Aktivni", ljušture koje mogu da postanu šta god se od njih traži, koji su poput robota programirani da tokom "zadataka" veruju da su stvarne osobe sa stvarnom prošlošću, dok im se pamćenje ponovo ne izbriše.

Između dve misije, "lutke" žive u tzv. Kućama lutaka, nemaju nikakva iskustva niti sećanja na ikakav drugi život, skoro poput novorođene dece i potpuno su poslušni. U međuvremenu, njihova prvobitna ličnost čuva se u bazi podataka dok su oni samo fizičko telo osobe koje su nekad bili, bez sećanja, emocija, ljubavi...

Ili možda nešto ipak ostaje?

Eho, čije je ime nekad bilo Kerolajn, za razliku od drugih, pokazuje fragmente svoje ljudskosti i sećanja koje su na granici sna i jave..