filmovi online sa prevodom

24

24 (eng. 24) je američka dramska televizijska serija koju je producirala mreža Fox, a u kojoj je glavnu ulogu ostvario Kiefer Sutherland kao antiteroristički agent Jack Bauer koji radi za izmišljenu agenciju PTP.

Svaka sezona serije sastoji se od 24 epizode koje pokrivaju 24 sata u životu agenta Bauera, koristeći stvarno vreme kako bi ispričale fabulu. Agent Bauer jedini je lik koji se pojavio u svakoj epizodi i sezoni serije. Radnja serije započinje upravo s njim kao zaposlenim u antiterorističkoj agenciji u Los Angelesu u kojoj radi kao visokoprofilirani agent kojem "sredstvo opravdava cilj", bez obzira na moralnost svojih metoda.

Većina glavnih zapleta odvija se kao politički triler. Bauer se nalazi u konstantnoj trci s vremenom kako bi sprečio razne terorističke napade, uključujući atentate na predsednike, nuklearne, biološke i hemijske pretnje, internet napade kao i razne druge teorije zavere koje se dotiču same vlade ili korporativne korupcije.

Premda je dobila hvalospeve kritičara, serija je takođe kritikovana zbog prikaza mučenja ljudi kao i negativnih opisa muslimana. Uprkos tome, osvojila je brojne televizijske nagrade kroz svojih 8 sezona trajanja.