filmovi online sa prevodom

Homicide: Life on the Street

Homicide ili kako je, prevedeno na našim prostorima, "Odeljenje za ubistva", predstavlja seriju čiji je tvorac Pol Atanasio. Počela je sa emitovanjem 1993. godine i nastavila sve do 1999. godine nakon čega je finale krunisano dvosatnim filmom, konačnim oproštajem od cele ekipe.

Priča prati detektive, odeljenja za ubistva u gradu kriminala, Baltimoru. Radnja posvećuje pažnju razvitku likova na tom putu, promenama koje doživljavaju, kao i ličnim i profesionalnim problemima sa kojima se suočavaju. Ono na šta se stavlja naglasak nije samo rešenje slučajeva, već sve oko njega, čitav spektar likova i pratećih emocija.

Talentovana ekipa scenarista kao i glumaca (čak i onih koji se pojavljuju samo jednom, ali opet savršeno radeći svoj performans) učinila je da Homicide: Life on the Street i nakon sveg ovog vremena ostane kultna tvorevina.

Iako kroz osnovu priče provejavaju ubistva, tema serije nikad nije bila smrt već život koji ostaje, koji se možda i razvija iz nje, okolnostima izmenjen i ponekad u potpunosti preokrenut. Život koji se, pre svega, nastavlja...

Zaključak: "Odeljenje za ubistva" je jedna od najrealnijih TV serija ikada snimljenih, prikazuje smrt, patnju, tugu, ljubav, sreću i život na način kakav zaista ekzistira u stvarnom svetu..