filmovi online sa prevodom

Penny Dreadful

Piscac John Logan (Rango, Gladiator) i dobitnik Oskara, reditelj Sam Mendes (American Beauty, Revolutionary Road), idejni su tvorci ove serije čija se radnja događa u viktorijanskoj Engleskoj, vremenu u koga su obeležile misterije i zastrašujuće pojave po kojima su se ispredale priče i legende o kojima se i danas govori...

Radnja se dešava u mračanim ulicama Londona i inspirisana je nazivom popularnih petparačkih romana s kraja devetnaestog veka, koji su prodavani za 1 peni ("Penny Dreadful"). Serija oživljava najpoznatije gotske likove tog doba.

Neki od najstrašnijih likova književnosti, uključujući Dr Frankenštajna, Dorijana Greja i plejadu drugih čuvenih karektera iz romana o Drakuli vrebaju u najmračnijim uglovima viktorijanskog Londona. Penny Dreadful predstavlja fascinantan psihološki triler koji upliće zajedno ove klasične horor priče i pretvara ih u novu dramu.

Glavne uloge tumače velike holivudske zvezde, Timothy Dalton, Eva Green i Josh Hartnett, čiji jedini razlog za pojavljivanje na televiziji je potpuna glumačka i kreativna sloboda omogućena od strane produkcije.