filmovi online sa prevodom

Breaking Bad

Kada je Volteru (Walter) dijagnostifikovan rak pluća, najpre se zabrinuo za budućnost svoje porodice, a tek onda za sebe. Ovaj profesor hemije prelazi trnovit put od mlakonje do negativca; ulazi u svet kriminala ne bi li finansijski obezbedio porodicu kada njega više ne bude bilo.

Ovo je priča o sasvim drugačijem drugarstvu, stvorenom u ilegalnoj laboratoriji

Da li iko od vas može da zamisli svog profesora hemije iz srednje, onog dobroćudnog čikicu u kariranoj košulji sa zakrpama na sakou, kako u podrumu neke kuće pravi drogu? Volter se odlučio za takav put. Išao je logikom: “Ako već umirem, mogu da uradim nešto loše, samo da moja porodica ne ostane bez ičega.” Poznato je da su hemoterapije i lekovi skupi, a njemu je doktor odbrojao još nekoliko meseci života.

U narko-svet on ne ulazi sam. Već je odavno snimio da njegov bivši đak i lokalni propalitet Džesi Pinkman (Jesse Pinkman) bućka nešto u svom podrumu. Njih dvojica se udružuju i po sasvim novoj recepturi prave metamfetamin u kamperu usred pustinje. Tu se rađa veoma specifičan odnos: bivši đak podseća se loših trenutaka i još gorih ocena, a profesor sve vreme nipodaštava ambiciju bivšeg učenika. Međutim, ta veza je toliko jaka da su tokom čitave serije, iako veoma različiti, neraskidivo povezani. Njihove životne priče takođe su komplikovane.

Zanimljivo je da je scenarista Vins Giligan (Vince Gilligan) pisao i “Dosije X” (The X-Files). Od početka, njegova ideja bila je da napravi seriju u kojoj će glavni lik od protagoniste postati antagonista. Glavna uloga poverena je Brajanu Kranstonu (Bryan Cranston), koji je zbog nje nagrađen sa tri Emija, a dva puta je nominovan za nagradu Zlatni globus. Džesi u seriji, odnosno glumac Eron Pol (Aaron Paul), nagrađen je Emijem za najbolju sporednu ulogu.