filmovi online sa prevodom

The Wire

Autor kultne televizijske serije "Odeljenje za ubistva" (Homicide) Dejvid Sajmon i bivši inspektor, Ed Berns, stoje iza fantastičnog krimi serijala, The Wire..

U slojevitim dogadjajima sa ulica Baltimora, zapravo nema glavnih likova – ceo glumačku postavku čine vrhunski karakterni glumaci koji podjednako učestvuju u kreiranju radnje sve vreme serijala. Iako je osnovna crta i bit priče kriminalistička drama, autori su uvek isticali da je to zapravo priča o jednom gradu i njihovim stanovnicima čiji se životi prepliću čineći jedinstvenu celinu..

"The Wire" se može opisati kao realistična forma urbanog života, koja svojim literarnim ambicijama duboko zadire u sociologiju i psihologiju ljudi koji koliko god bili različiti, dele ulice jednog grada koji im svima pruža utočište i dom. Svaku sezonu obeležava drugi slučaj koji kroz priču zadire u teme širokog spektra, od narko bandi i trgovine opijatima, preko korupcije u vrhovima gradskih vlasti, sve do maloletne delikvencije koja kreće iz školskih klupa i sunovrata novinarskog posla.

The Wire je već posle prve sezone stekla kultni status a nakon svog završetka je svrstana na sve liste najboljih televizijskih serijala ikada...