filmovi online sa prevodom

The Pacific

HBO-ova mini serija sa izvršnim producentima Tomom Henksom, Stivenom Spilbergom, Garijem Gecmanom i producentskim timom koji je stajao iza mini serije "Braća po oružju" (Band of Brothers).

Priča prati isprepletene, istinite životne puteve trojice pripadnika mornaričke pešadije SAD-a – Roberta Lekija (Džejms Bedž Dejl), Judžina Sledža (Džo Mazelo) i Džona Bazilonea (Džon Seda) – preko ogromnog ratišta na Pacifiku tokom II svetskog rata.

Dana 8. decembra 1941. godine, samo nešto više od dvadeset četiri časa nakon iznenadnog japanskog napada na mornaričku bazu SAD-a u Perl Harboru, Kongres SAD-a je zvanično objavio rat Japanskom Carstvu. Napetosti između Japana i SAD-a su rasle već čitavu deceniju, kako su Japanci osvajali ogromne oblasti uključujući dobar deo Kine i jugoistočne Azije. Bombardovanje Perl Harbora je kao posledicu imalo zvaničan ulazak Sjedinjenih Američkih Država u II svetski rat. Praktično preko noći, regrutne kancelarije širom zemlje bile su pretrpane hiljadama Amerikanaca koji su hitali da se prijave u oružane snage. Mnogi od tih mladića su odabrali da se priključe Korpusu Mornaričke Pešadije, koji je više nego utrostručio svoj sastav u roku od samo šest meseci nakon napada na Perl Harbor.

Ova mini serija prati trojicu muškaraca i njihove drugove iz mornaričke pešadije od prve bitke sa Japancima na Gvadalkanalu, kroz džungle Kejp Glostera i uporišta na Peleliu, preko krvavog peska Ivo Džime i užasa Okinave, pa sve do trijumfalnog ali za njih neprijatnog, povratka kući nakon pobede nad Japanom.