filmovi online sa prevodom

Arrested Development

Neobična humoristička serija, karakteristična po uvrnutom humoru i originalnoj formi. Prikazivana na američkoj mreži Fox od 2003. do 2006. godine, pobrala je nagrade i pohvale kritičara, ali nikad nije doživela veliku gledanost, zbog čega je otkazana posle treće sezone.

Ipak, serija je stekla kultni status i veran krug obožavalaca, koji već godinama traže njen nastavak. Četvrta sezona je snimljena a serija je nastavila tamo gde je stala, i utvdila mesto jednog od najbolje ocenjenih serijala poslednjih decenija.

"Ometeni u razvoju" (Arrested Development), spada u red serija koje parodiraju kliše savršene i simpatične moderne porodice, ali nisu u pitanju likovi iz niže srednje klase, već iz ekonomske elite. U centru pažnje nalazi se bogata i uspešna, ali potpuno disfunkcionalna porodica Blut (Bluth). Naziv serije je igra reči sa više značenja – može da se odnosi na karakterna svojstva većine likova, ali i na hapšenje glave porodice i šefa porodične firme Džordža Bluta Starijeg (George Bluth Sr.) – zbog malverzacija i izgradnje nezakonitih stambenih naselja (housing developments). On provodi dobar deo serije u zatvoru (arrested).

Porodica upada u finansijske i zakonske probleme, a komplikacija je još veća jer su svi članovi porodice sebični, lažljivi i prevrtljivi.

Umesto da se oslanja na snimljeni smeh gledalaca, kao što je to slučaj sa većinom sitkoma, ova serija je snimljena u stilu mokumentarca (lažnog dokumentarca), sa pokretnom kamerom, naracijom izvršnog producenta Rona Hauarda (Ron Howard), navodnim arhivskim fotografijama i istorijskim snimcima. Ovakva forma čini da bizarno ponašanje likova i apsurdni događaji budu još smešniji.

Na kraju svake epizode nalazi se navodna najava za sledeću epizodu – parodija na slične segmente u mnogim drugim serijama – koju, u stvari, čine scene koje se uopšte ne nalaze ni u jednoj od epizoda, a koje sadrže posebno nadrealne trenutke.

Serija je osvojila brojne nagrade, među kojima šest Emija i jedan Zlatni globus. Magazin “Time” uvrstio ju je u listu 100 najboljih TV serija svih vremena, a popularni vebsajt IGN ju je proglasio najsmešnijom serijom svih vremena.